Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Οι ισπανοί συγγενείς











Μαύρος μήνας ο Αύγουστος. Την τελευταία εβδομάδα έχω ακούσει για 4 αεροπορικές συντριβές ανάμεσα τους και αυτές στην Ισπανία και στο Κιργιστάν.

Οι σκηνές των συγγενών των θυμάτων οδυνηρά γνώριμες και σκληρά οικείες. Πρόσωπα χλωμά και χαμένα. Να φωνάζουν, να κλαίνε, να οργίζονται, να καταριούνται, να ολοφύρονται και στο τέλος να καταρρέουν.

Στιβαγμένοι σε λεωφορεία να μεταβαίνουν σε αποθήκες με πεταγμένα χάμω τα μισοκαμένα πτώματα και να καλούνται να αναγνωρίσουν τους αγαπημένους τους. Και ανοιχτές οι πληγές για καμμιά δεκαπενταριά μέρες μέχρι να γίνει η αναγνώριση με το DNA και να τους δοθούν τα κλειστά φέρετρα με ότι απόμεινε από τους δικούς τους.

Και σταθερά ο εκπρόσωπος της Ισπανικής κυβέρνησης να διαβεβαιώνει ότι "η ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε θα ερευνήσει επιμελώς την υπόθεση" (Φιλελεύθερος).

Στην ίδια πράξη θεατές.

4 σχόλια:

Ασυγχώρητη είπε...

Αχχχ.. άκουσα σήμερα για το συγκεκριμένο συμβάν στην Ισπανία. Ας ελπίσουμε ότι θα αποδοθούν ευθύνες, αν και όπως είπες αγαπητή λυερή, τα λόγια των αρμοδίων θυμίζουν το ίδιο τραγικό έργο που παίχτηκε μπροστά στα μάτια μας και συνεχίζει να παίζεται. Το θέατρο του παραλόγου από "αρμοδίους" και "επιτροπές"..τουλάχιστον να είχε και κανένα αποτέλεσμα.
Τρύπες στο νερό, τρύπες στο νερό.

Ανώνυμος είπε...

Sovara o avgoustos en kataramenos minas..en ginetai..kathe xrono, stathera exoume tragwdies tzai klaimen ton kosmaki

makari i ypothesi na exei kaliteri kataliksi (parolo p den nomizw pleon gia aftous na yparxei opoidipote kali kataliksi)apo tous dikous mas me ton Hlios

entelech1a είπε...

Δυστυχως οπως και στις περισσοτερες περιπτωσεις ηταν ανθρωπινο λαθος.

Μαρικκού η Λυερή είπε...

@ Entelech1a: Εύχομαι να μην εννοείς πως φταιν οι πιλότοι.