Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Θράσος, η νέα αρετή


Το θράσος κυριαρχεί πλέον ως η νέα αρετή των Κυπρίων.

Δεν ξεχωρίζει ηλικία. Μπορεί να το συναντήσεις σε δεκάχρονα αλλά και σε κυράτσες εξήντα και άνω. Ούτε κοινωνική τάξη ξεχωρίζει. Φτωχοί και πλούσιοι πρέπει να το διαθέτουν. Είναι το must εφόδιο για το café, το κατάστημα, το σχολείο, τη δουλειά, το δρόμο.

Συνδυασμένο με αγένεια είναι το πιο ισχυρό όπλο για να βάλεις κάποιο στη θέση του. Ανεξάρτητα αν φταις ή όχι πρέπει να δείξεις τη δύναμή σου. Το παν είναι να δείξεις τα δόντια σου πριν πάρει ο άλλος αέρα.

Όσο για τους υπόλοιπους; Αυτούς που είναι φτιαγμένοι από αδύναμη πάστα; Τους περιφρονείς και τους λυπάσαι. Η κομψότητα στους τρόπους όπως λεν οι θρασείς, είναι ξεπερασμένη χρόνια τώρα.

4 σχόλια:

Ασυγχώρητη είπε...

So true Μαρικκού! Σήμερα το πρωί εβίωσα την θρασύτατη αντίδραση μιας οδηγού που μου έκοψε το δρόμο. Όταν άνοιξα το παράθυρο να διαμαρτυρηθώ εφώναξε μου "ε παρέτα μας κόρη μου που το πρωί!" ΑαΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...Τι θράσος!

Μαρικκού η Λυερή είπε...

Το χειρότερο είναι να το συναντάς σε γυναίκα και να είναι και νεαρή. Λες και δεν ξέρουν τι πάει κομψότητα στους τρόπους.

Diasporos είπε...

Όι μόνον στην κύπρον. Παντού.

Μαρικκού η Λυερή είπε...

Διάσπορε έχεις δίκιο. Όμως στην Κύπρο έχει παραγίνει το κακό. Αναγιώνουν τα παιδιά τους και εφοδιάζουν τα με το προσόν του θράσους για να είναι δυνατά και κανένας να μην μπορεί να τα πληγώσει. Στην Αμερική αντίθετα οι άνθρωποι, τουλάχιστο αυτοί που συναναστράφηκα, ήταν ευγενέστατοι και έδειξαν δείγματα πολύ καλής ανατροφής.